Selecteer een pagina

Coaching vanuit de drie principes

De drie principes kun je zien als een manier om te beschrijven hoe ons leven vorm krijgt. Onze ervaring van het leven komt bij iedereen op dezelfde manier tot stand, niemand uitgezonderd. Maar terwijl de totstandkoming van de ervaring bij iedereen hetzelfde is, is de beleving ervan voor ieder van ons uniek.

Met elkaar praten over deze drie principes zorgt ervoor dat je inzichten krijgt over de werking ervan en over jouw eigen unieke beleving. Deze inzichten zijn van grote waarde en hebben als effect dat je beleving van het leven verandert. De problemen die je ervaart, de beren die je op je weg ziet en de teleurstellingen die je tegenkomt, komen in een nieuw daglicht te staan.

Coaching vanuit de drie principes zorgt, zonder stappenplan of methode, voor luchtigheid, vrijheid, speelruimte, rust en liefde. En dat is heerlijk!

De drie principes: Thought, Consciousness en Mind

 

Thought – Denken

We denken wat af in ons leven. De gedachtes komen en gaan via een soort radiofrequentie waar we altijd en overal op afgestemd zijn, dag en nacht. Op deze frequentie komt echt van alles voorbij. Van gedachtes over het weer tot die over je nieuwe outfit voor een feestje. Ze bevatten herinneringen en lijken te gaan over mogelijke toekomsten.

Tot zover lees je over het denken niks nieuws, of wel? Bedenk dan nu dat je je hele leven alleen maar via je gedachten ervaart. Onze zintuigen lijken onze voelsprieten naar de buitenwereld te zijn. Maar alles wat onze zintuigen doorgeven wordt eerst geïnterpreteerd door onze gedachten. De wereld met alles erop en eraan, vormt zich door hoe wij erover denken. Zo kun je je partner nooit direct ervaren, maar alleen je gedachten over hem of haar. Zo kun je je relatie niet direct ervaren, maar ervaar je de gedachten die je erover hebt.

En het mooie is, al de gedachtes die via de radiofrequentie ontvangt, zijn neutraal. Ze zijn stuk voor stuk van dezelfde orde en grootte, ze zeggen niks over wie jij bent, ze doen je geen kwaad en vertellen je niet wat je moet geloven. We dromen als het ware ons hele leven lang.

Ervaar jij wèl verschil in de gedachten die langskomen? Dat kan! Maar die betekenis koppel je er zelf aan. Stel, je denkt aan iets geks, een schaatsende giraffe bijvoorbeeld. Deze gedachte zorgt er waarschijnlijk niet voor dat je nu iets dringends te doen hebt. Maar een gedachte als ‘ik heb mijn zus al een tijdje niet gesproken,’ kan er toe leiden dat je je mobiel pakt. Je vindt goed contact belangrijk.

Blijkbaar zijn er gedachten waar we meer betekenis aan geven, die we proberen vast te houden of op te lossen. En hierbij komt het volgende principe om de hoek kijken:

Consciousness – Bewustzijn

Je wordt op je wenken bediend door je bewustzijn. Stel je bewustzijn even voor als de projectmanager van je belevingswereld. Als manager krijgt je bewustzijn zeer nauwkeurige opdrachten via je gedachten, de opdrachtgever. Stel: je denkt een angstige gedachte. Dan gaat je projectleider direct aan de slag om jou daar de juiste gevoelssensatie bij te geven.

Er gaat een opdracht naar je hormoonhuishouding om een shot adrenaline aan te maken. Je hart wordt gezegd wat vlotter te gaan pompen, je maag dient zich te verkrampen en wie weet komt er ook een seintje naar je ademhaling om wat oppervlakkiger te worden.

En, tadaa, je beleeft de sensatie van angst! Bij ons allemaal werkt het bewustzijn als projectmanager, niemand uitgezonderd. De individuele verschillen zitten hem in de uitvoering van de opdracht. Zo zal niet iedereen bij de opdracht van een woedende gevoelssensatie gaan stampvoeten.

Mind – Levensenergie

De levensenergie is overal en is alles. Ja, inclusief wijzelf. Je zou het zo kunnen zien dat de levensenergie achter de knoppen van het leven zit. Het regelt dat onze kinderen groeien, dat het weer verandert en dat elke lente de narcissen bloeien (en dat het niet ineens tulpen zijn). Wij mensen hebben geen idee hoe het gebeurt, maar het gebeurt, en dat is prachtig.

Deze levensenergie zorgt ook voor jou: wonden genezen, je haar groeit en je hart pompt rustig verder zonder dat jij er aandacht aan besteedt.

Omdat je altijd in je eigen beleving van het leven zit, terwijl je onderdeel bent van die levensenergie, is het niet eenvoudig om te zien dat deze energie aan het werk is. Erover praten is als het aanwijzen van de wind.

Er worden veel verschillende soort woorden gebruikt om de levensenergie te omschrijven. Denk aan woorden als wijsheid, eindeloze intelligentie, genezing, god, potentie, en universeel bewustzijn.

Al deze woorden kunnen wijzen in de richting van de levensenergie. Maar ook kan elk van deze woorden door de gebruiker anders bedoeld, en door de lezer anders geïnterpreteerd worden. Want niemand weet eigenlijk echt hoe het met deze levensenergie zit.

 

Inzichten in het menselijk leven

We zitten allemaal in hetzelfde menselijke systeem en geven, in alle onschuld, met onze gedachten opdrachten aan ons bewustzijn. Dit proces kun je op intellectueel niveau begrijpen. Maar wat écht een wezenlijk verschil gaat maken is om op persoonlijk niveau gaan zien hoe jij in dit systeem zit. Dit gebeurt door middel van inzichten. En die gaan voorbij aan je intellect.

Nieuwsgierig naar jouw eigen inzichten?


Dit is ons aanbod:

Interesse? Vragen? Neem contact met ons op via welkom@makkelijkerelaties.nl of geef je op via het inschrijfformulier.