Selecteer een pagina

In de serie Zijn-verhaal/Haar-verhaal beschrijven we dezelfde situatie vanuit twee gezichtspunten.
Lees hier Haar-verhaal over internetshoppen

Ik ben een krent.
Zij heeft een gat in haar hand.
Moeten we nu uit elkaar?

Ik vind mezelf nogal een krent. Ik kan makkelijk vijf minuten voor de koopjesbak staan twijfelen met een leuke DVD van twee euro in mijn hand, hem vervolgens terugleggen en denken ‘nee, die hebben we niet echt nodig’.

Ooit heb ik blijkbaar bedacht dat ik alleen dingen mag kopen die ik echt nodig heb, of die echt leuk zijn. Wat daar precies de criteria voor zijn heb ik nog niet ontdekt, maar zolang het niet levensbedreigend is dan slaat de twijfel al snel toe. Heb ik echt vier nieuwe broeken nodig? Twee is toch genoeg? Moeten we nu alwéér op vakantie? Thuisblijven is ook leuk!

Wanneer ik na zo’n beslissing thuis zit, stiekem-een-soort-van-trots dat ik weer een paar euro heb ‘bespaard’, dan komt Merel binnenlopen. Met een enorm postpakket waarin minstens acht dingen zitten waarvan ik zeker weet dat we die niet echt nodig hebben.

Soms heeft ze echt een gat in haar hand

En de grote grap? Daar maak ik me nauwelijks druk om. Blijkbaar meet ik met twee maten: de dingen die ik zelf wil kopen moeten nuttig zijn, maar waar Merel geld aan uitgeeft, dat zoekt ze zelf maar uit.

Toch kan ik me, terwijl ik dit zo typ, goed voorstellen dat het maar een kleine stap is om je daar wèl druk over te maken. Want: heb jij net al die moeite zitten doen om dat ene hebbedingetje niet te kopen, geeft de ander in één keer moeiteloos vijf keer zoveel geld uit! Aan rotzooi! Al die energie voor niks! (Denk overigens niet dat ik deze gedachten nooit heb)

Blijkbaar hebben we andere gedachten over geld en de dingen waar we het aan uitgeven. Ik zie geld als iets dat je uitgeeft aan noodzakelijke dingen en verder bewaart voor het moment dat je ‘echt iets leuks’ ziet. Zij geeft geld uit aan dingen waar ze van kan genieten en bewaart wat over is voor later. Geen van beiden heeft een gat in zijn hand of is een krent. Geen van beiden heeft hierin gelijk of ongelijk en zo lang je het zo kunt bekijken is er niets aan de hand.

De problemen beginnen pas als je…

er een probleem van maakt!

Af en toe lees je opmerkingen van dit soort strekking in relatieadviezen. “Ben jij type X en je partner type Y, nou dan kun je het maar beter meteen opgeven. Misschien is het nú wel leuk,  maar het gaat geheid fout!” Had je nog geen problemen, nadat je dit gelezen hebt begint er toch wat te knagen. Want wat nou als…

Wat een onzin. Ik wil zeker niet zeggen dat je koste wat het kost bij elkaar moet blijven, maar als je elkaar ooit gevonden hebt dan was er blijkbaar iets wat jullie deelden en wat jullie verbond. Zolang jullie je op die dingen kunnen focussen in plaats van op de dingen waarin jullie van mening verschillen, zal je zien dat de problemen opeens een stuk kleiner worden.

In een makkelijke relatie hoef je niet op één lijn te zitten, vul je elkaar niet helemaal aan en hoef je niet over alles te praten. Het is goed zoals het is. Zet die roze bril weer lekker op, laat haar maar praten en geef elkaar een dikke zoen!

Dingen waar je je niet de hele tijd mee bezig houdt, liggen namelijk een stuk minder vast dan je dacht.

Wil je meer Makkelijke Relaties?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het eerste hoofdstuk van Makkelijke relaties in de liefde gratis in je inbox!

Makkelijke relaties in de liefde te koop