Selecteer een pagina

Wij werken en schrijven over relaties vanuit de drie principes. De drie principes bestaan uit: gedachte, bewustzijn en de levensenergie. In deze korte serie lees je meer over wat deze principes zijn en wat ze inhouden voor onze menselijke ervaring. Dit is deel drie: de levensenergie.

De levensenergie is overal en is alles. Ja, inclusief wijzelf.
Of je het nu gelooft of niet.
Of je het nu wilt of niet.

Of je het nu leuk vindt of niet.

En weet je wat hier zo mooi aan is? Het betekent dat jij altijd helemaal oké bent, dat je altijd het welzijn met je meedraagt. Je voelt dit misschien niet op elk moment, maar het is er wel. Jouw kern is heel. Je kunt je er van wegdenken, maar je kunt altijd weer terug, werkelijk altijd! Hoe rot, eenzaam of raar je je soms ook voelt. Je bent altijd oké.

Omdat je altijd in je eigen beleving van het leven zit, terwijl je onderdeel bent van de levensenergie, is het niet eenvoudig om te zien dat deze energie aan het werk is.

Praten over de levensenergie is als het aanwijzen van de wind

Er worden dan ook veel verschillende woorden gebruikt om de levensenergie te omschrijven. Denk aan woorden als wijsheid, eindeloze intelligentie, verlichting, het vormloze, spiritualiteit, genezing, god, potentie, en universeel bewustzijn. Al deze woorden kunnen wijzen in de richting van de levensenergie. Maar ook kan elk van deze woorden door de gebruiker anders bedoeld, en door de lezer anders geïnterpreteerd worden. Want niemand weet eigenlijk hoe het echt zit met deze levensenergie.

Je kunt zoeken naar wat er achter je huidige vorm, je belevingswereld, te vinden is. Maar dit vinden is een onmogelijke opgave. Je kunt alleen maar diep van binnen weten hoe het zit, maar er over nadenken, laat staan er met elkaar over praten is bijna een onmogelijke opgave. Je kunt, terwijl je je leven leeft, niet weten wat zich erachter bevindt.

Gelukkig kun je er wel altijd op vertrouwen. Je mag vertrouwen op de levensenergie, die regelt het allemaal wel. Er komt altijd weer een goed moment, ook al lijkt dat soms niet zo. En dat is heel fijn!

Wil je meer Makkelijke Relaties?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het eerste hoofdstuk van Makkelijke relaties in de liefde gratis in je inbox!

Makkelijke relaties in de liefde te koop