Selecteer een pagina

Wanneer mensen eenmaal begrip beginnen te krijgen van de werking van de drie principes. Als er gezien wordt hoe je ervaringen werken, tot stand komen. Dan is er vaak een grote wens naar meer inzichten.

Het gevoel dat het doorzien van de drie principes met zich meebrengt, is prettig. Er ontstaat ruimte, luchtigheid en het gevoel van tevreden zijn met wat er is. Speelsheid, rust en liefde. In het nu zijn en mindfulness horen hier ook bij.

Onze wens om ons, het liefst altijd, goed te voelen, lijkt nu op een nieuwe manier in vervulling te gaan. We hebben met de drie principes een richting om in te gaan, een pad om te bewandelen. Alsof er een soort levels bestaan, net als bij een computerspel, met als eindstadium geluk en verlichting.

We hunkeren nu naar inzichten en gaan op zoek

Niet beseffend dat we de ene zoektocht voor de andere hebben vervangen. Waar we vroeger op de zelfhulpafdeling bij de boekhandel smulde van de boeken over positieve psychologie of het omdenken, struinen we nu rond in de 3P wereld, op zoek naar meer. En ja, dat kan fijn zijn.

Het wordt pas vervelend als zich een nieuwe angst aanbiedt. De angst om een inzicht te missen, te laat te krijgen, of een onzekerheid over jouw vermogen om het leven te doorzien. Wees gerust, er is geen goed of fout. Er zijn geen misstappen of onbekwame mensen. Iedereen krijgt op zijn eigen wijze inzichten. Door niks te doen, tijdens het wachten bij de kassa, middenin een drukke trein, op het schoolplein, tijdens het lezen of in een museum.

Het gevoel waar je naar zoekt komt niet door een van deze activiteiten. Dat is een misverstand. Het zit in jou en je mag er elk moment naar toe. Stel jezelf gerust: zelfs voor mensen die al decennia in de richting van de drie principes kijken, zijn er nog inzichten weggelegd. Je hoeft er niet naar te speuren, ze bereiken je moeiteloos.

Sydney Banks over inzichten:

“You can tell how many seeds

There are in an apple,

But you can’t tell how many apples

There are in a seed”

Uit: The Enlightened Gardener

Wil je meer Makkelijke Relaties?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het eerste hoofdstuk van Makkelijke relaties in de liefde gratis in je inbox!

Makkelijke relaties in de liefde te koop