Selecteer een pagina

Wij werken en schrijven over relaties vanuit de drie principes. De drie principes bestaan uit: gedachte, bewustzijn en de levensenergie. In deze korte serie lees je meer over wat deze principes zijn en wat ze inhouden voor onze menselijke ervaring. Dit is deel één: gedachte.

Onderzoekers hebben in de loop van de tijd geprobeerd in kaart te brengen hoeveel gedachten mensen op een dag denken. Op internet kun je terug lezen dat ze met indrukwekkende getallen kwamen. Van drie gedachten per seconde tot gemiddeld 170.000 gedachten per dag.

Ik word spontaan moe bij het denken aan die hoeveelheden!

Al zijn die aantallen niet raar is het niet.

Want ons leven speelt zich af via ons denken.

Je kunt niks anders beleven dan je eigen gedachtewereld. Dan zijn die hoeveelheden wat mij betreft ineens niet meer zo hoog. Want jeetje, wat ik al niet allemaal creëer om mij heen. Alle mensen en hun persoonlijkheden, alle gebeurtenissen tussen die mensen, mijn eigen wensen en verlangens, de signalen die ik van mijn zintuigen door krijg. Maar ook letterlijk alle meubels, gebouwen, vervoersmiddelen en de natuur om mij heen. Daar heb ik dat enorme aantal gedachten vast allemaal voor nodig.

Maar vind ik al die gedachten fijn? Heb ik wel de juiste keuze gemaakt bij het creëren van mijn wereld? Wow, als ik daaraan gaan denken, komt er zeker nog een keer zo’n hoeveelheid gedachten bovenop aan zorgen, irritatie en schuld.

Je draagt geen verantwoordelijkheid voor je gedachten

Nee, die verantwoordelijkheid hoef ik gelukkig niet te dragen. Daar heb ik geen zin in, dat doe ik lekker niet. De gedachtes komen en gaan via een soort radiofrequentie waar we altijd en overal op afgestemd zijn, dag en nacht. Op deze frequentie komt echt van alles voorbij. En al die gedachten zijn neutraal. Dat ik ooit in mijn leven bepaalde gedachten betekenis heb gegeven, vast heb gehouden om te onderzoeken en er een gedachtentrein aan vast heb gekoppeld, dat accepteer ik als een feit. Alleen daarmee al voel ik mij zoveel lichter.

Het welzijn zit altijd in mij en ik kan er altijd naar terug. Ik hoef niet te spitten in mijn verleden, nieuwe gewoontes aan te leren als ik dat niet wil en ik ga mij ook niet vrijwillig zitten schamen. We doen allemaal ons best op onze eigen manier. En dat is goed.

Wil je meer Makkelijke Relaties?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het eerste hoofdstuk van Makkelijke relaties in de liefde gratis in je inbox!

Makkelijke relaties in de liefde te koop