Selecteer een pagina

Wij werken en schrijven over relaties vanuit de drie principes. De drie principes bestaan uit: gedachte, bewustzijn en de levensenergie. In deze korte serie lees je meer over wat deze principes zijn en wat ze inhouden voor onze menselijke ervaring. Dit is deel twee: bewustzijn.

We denken een hele boel gedachten gedurende ons leven. Daar ben ik elke keer weer van onder de indruk. En bij al dat denken animeert ons bewustzijn een passende beleving. Denk je gedachten die je de betekenis angst hebt gegeven? Bijvoorbeeld dat je partner vreemdgaat, dat je kind maar niet leert lezen of, wat kleiner, dat de koelkast wel erg vreemde geluiden maakt en misschien wel kapot gaat terwijl het hoogzomer is? Wat jij ook als angstige gedachten hebt bestempeld, je bewustzijn zal je de bijpassende ervaring leveren. Bij spannende gedachten zal er gezorgd worden voor een versnelde hartslag, klamme handen en je ademhaling zal waarschijnlijk wat oppervlakkiger worden. En, tadaa, je beleeft de sensatie van angst!

Je wordt namelijk op je wenken bediend. Stel je bewustzijn voor als de projectmanager van je beleving. Als manager krijgt je bewustzijn zeer nauwkeurige opdrachten via je gedachten, de opdrachtgever.

We zitten allemaal in hetzelfde menselijke systeem met een bewustzijn

En, in alle onschuld, geven we met onze gedachten opdrachten aan ons bewustzijn. Het werkt bij iedereen zo, niemand uitgezonderd. De individuele verschillen zitten hem alleen in de uitvoering van de opdracht. Zo zal niet iedereen gaan stampvoeten bij de opdracht woede.

Heb je soms het gevoel dat je de verkeerde opdracht hebt doorgegeven en beleef je een sensatie waar je echt helemaal geen zin in hebt? Helaas, te laat. De gedachten zijn al gedacht, de beleving is al gecreƫerd. Je kunt je nu gaan schamen, je aan jezelf ergeren of een schuldgevoel krijgen, maar het zal je allemaal niet helpen om je weer fijn te gaan voelen.

Oordelen over jezelf, over de weg die je gedachten onbedoeld zijn gegaan, heeft totaal geen zin. Maak jezelf niet verantwoordelijk voor je denken en je bewustzijn. Het is wat het is. Het enige wat bij mij de negatieve ervaringen korter lijkt te maken, is te vertrouwen op de levensenergie en daarmee op mijn altijd aanwezige welzijn. Het komen en gaan van alle soorten sensaties in mijn leven is normaal en ik zal dit nooit kunnen veranderen. Ons denken en bewustzijn zijn juist de enige manier waarop wij het leven kunnen beleven. Zou ik die instrumenten niet meer hebben, dan zou dat betekenen dat ik niet meer besta! En dat zou toch jammer zijn van al die dingen die nog te beleven zijn.

 

Wil je meer Makkelijke Relaties?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het eerste hoofdstuk van Makkelijke relaties in de liefde gratis in je inbox!

Makkelijke relaties in de liefde te koop